Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

В ПОЛЬЩІ ПРОХОДИТЬ ЕТНОГРАФІЧНИЙ КІНОФЕСТИВАЛЬ “ОКО”. ДЕ МОЖНА ПОДИВИТИСЯ В УКРАЇНІ?

14 Листопада 2022 16:55
Ганна Ковальова
В ПОЛЬЩІ ПРОХОДИТЬ ЕТНОГРАФІЧНИЙ КІНОФЕСТИВАЛЬ “ОКО”. ДЕ МОЖНА ПОДИВИТИСЯ В УКРАЇНІ?

В Польщі відбулося урочисте відкриття Третього Міжнародного етнографічного кінофестивалю “ОКО”. Він буде тривати до 18 листопада, а фільми-учасники можна подивитися в Україні безкоштовно на платформі МЕGОGO.

В Польському місті Торунь на цих вихідних відбулося урочисте відкриття 30 Міжнародного фестивалю кінооператорського мистецтва EnergaCAMERIMAGE. В рамках цього фестивалю проходить й український етнографічний кінофестиваль “ОКО”, батьківщиною якого є Болградський район.

Минулого року кінофестиваль проходив в місті Болград, але цього року через війну організатори заходу з міркувань безпеки були вимушені перевезти подію за кордон.

Цього року оргкомітет отримав 1171 заявку зі 104 країн світу, охопивши усі континенти планети.

З усіх заявок відібрали 8 повнометражних і 16 короткометражних етнографічних документальних фільмів, які відкривають та досліджують колоритні таємні місця, забуті культури, священні обряди й героїв.

Оцінювати повнометражні стрічки будуть: Арнольд ван Брюгген з Нідерландів, Олена Івановська та Геннадій Кофман з України. Короткометражні: Себастьян Майсторович з Австрії, Ламія Фатхі з Єгипту та Марта Домачовська з Польщі.

Кінофестиваль триватиме з 13 по 18 листопада. Під час заходу будуть проведені кінопокази, панельні дискусії. Також під час заходу працюватиме етнофотозона та патріотичний благодійний ярмарок, де можна придбати фестивальний мерч, українську символіку та традиційні вироби ручної роботи.

Все, що навколо кіно — дискусійна панель, відкриття та закриття, концерти, виставки й Q&A сесії з режисерами поміж фільмами — все можна подивитися у прямих ефірах на сторінках у соцмережах — Фейсбук, Інстаграм, Ютуб та на сайті”, – повідомили організатори на своїй сторінці в Фейсбуці.

Всі фільми, які беруть цього року участь у фестивалі, можна подивитися на платформі MEGOGO за посиланням.

Дивитися міжнародний кінофестиваль “ОКО” можна безкоштовно на MEGOGO.

На тебе чекають 24 стрічки про культуру різних країн та спецпоказ українського кіно. Ти відкриєш забуті сторінки історії, таємні місця, обряди та дізнаєшся про героїв, що надихають.

Вмикай “ОКО” онлайн і починай кіноподорож історією, болем та надіями українців та інших народів.

Як повідомило Міністерство культури та інформаційної політики, окрім Польщі спеціальні кінопокази заплановані 20 листопада у Гельсінкі – Фінляндія, 25, 26, 27 листопада в Софії – Болгарія. Також 2, 3, 4 грудня в рамках “ОКО” покажуть стрічки в Україні у місті Болград.

Поділитись
Зараз читають