Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

В Петропавлівській громаді підрозділ пожежної охорони отримав нове авто

09 Липня 2024 15:00
Алла Корінь
В Петропавлівській громаді підрозділ пожежної охорони отримав нове авто

Підрозділ пожежної охорони Петропавлівської громади отримав новий автомобіль. Він вживаний, однак знаходиться в дуже гарному стані на відміну від того транспорту, який був у пануванні підрозділу дотепер. Техніку за сприяння Білгород-Дністровської райдержадміністрації та райуправління ГУ ДСНС в Одеській області було передано з Мологівської громади, де пожежники також оновили свій автопарк. Про це інтернет-виданню “Махала” повідомила Петропавлівська сільська голова Оксана Чернова.

Петропавлівська громада була чи не найпершою з новостворених на території колишнього Саратського району громад, у якій в серпні 2021 року на сесії сільради депутати прийняли рішення про створення підрозділу місцевої пожежної охорони. Тоді починали все з “нуля” – будували гараж та склад, створювали матеріальну базу, відновлювали та ремонтували техніку, яку отримали у доволі зношеному, малопридатному стані. Все робилося за рахунок бюджету сільради. Адже потреба у власній протипожежній службі була і залишається велика – у складі громади вісім сіл, і пожежі трапляються нерідко. Так, наприклад, тільки минулими вихідними 6-7 липня сталося аж чотири доволі серйозних загоряння. 

“Підрозділ ми відразу сформували за принципом справедливості, до нього увійшли бійці з різних сіл – Фараонівки, Петропавлівки, Міняйлівки, переваги нікому не надавалося. І зараз хлопці повністю виправдовують довіру та сподівання. Надійні, роботящі, готові у разі потреби допомогти на будь-якій ділянці. Брали активну участь у побудові пункту поліцейського офіцера, зараз задіяні на створенні пам’ятної Алеї Слави і Волі. Без роботи не сидять…” – зауважила Оксана Чернова.

Отриманій техніці у громаді раді – стара вже зовсім була не спроможна вирішувати задачі, що постають перед службою. Освоїти її специфіку петропавлівським пожежним допомагають колеги з Саратської 33 державної пожежно-рятувальної частини, з якими хлопців давно пов’язують співпраця та взаємодопомога.

Поділитись
Зараз читають