Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

В Павлівській громаді Болградського району оголосили полювання за гілками: скільки це коштує

19 Квітня 2024 14:00
Тетяна Терзі
В Павлівській громаді Болградського району оголосили полювання за гілками: скільки це коштує

В Павлівській громаді комунальне підприємство «Водограй», яке займається благоустроєм, вирішило перетворити гілки на дешеве паливо. Про це повідомляє “Махала” з посиланням на пресслужбу сільської ради.

Після санітарної обрізки дерев вздовж узбіччя дороги Павлівка – Арциз вирішили зекономити кошти і не везти гілки на сміттєзвалище, а подрібнити, використавши навісну модифікацію подрібнювача гілок із транспортером, який дає можливість одразу грузити подрібнене гілля до причепу.

Як повідомили в громаді, це був перший досвід. Але його назвали корисним. В громаді і надалі планують подрібнювати гілки, відкривши полювання за гілками.

«Закривши дорогу гілкам до сміттезвалища, перетворимо їх на паливо, збережемо дерева, які могли бути вирубані на дрова», – зазначили в громаді.

Але коштує таке полювання не дешево.Згідно сайту державних закупівель Prozorro в жовтні 2023 року КП «Водограй» Павлівської громади об’явило тендер на закупівлю трактора (трактор YTO NLX 1054 (або еквівалент) в комплекті з додатковим обладнанням) на сумму 2 900 000 грн. Це були відкриті торги з особливостями. Учасник був один, він і став переможцем.

Це ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ “УКРАГРОЗАПЧАСТИНА”, яке запропонувало ціну 2 773 628,00 грн з ПДВ. Договір заключили в листопаді 2023 року.

На ці кошти підрядник повинен був поставити трактор з причепом та інше, в тому числі подрібнювач садово-комунальтний, який коштує понад 275 тис грн.

Фото Павлівської громади

Поділитись
Зараз читають