Нове шкільне меню введено в рамках реалізації реформи шкільного харчування, яку ініціювала Олена Зеленська. Воно містить більше фруктів, менше цукру та солі та спрямоване на виховання корисних харчових звичок у підростаючого покоління. Про це повідомила пресслужба Одеської ОВА.
Перед тим, як запровадити нове меню у закладах освіти Саф’янівської громади Ізмаїльського району, кухарі пройшли курсову перепідготовку. Далі вони будуть розвивати свої навички на наступних курсах, які проводитимуть в новоствореному кулінарному хабі на базі Дунайського центру професійно-технічної освіти, який скоро відкриє свої двері.
В оновленому раціоні школярів стало менше цукру і солі, натомість в меню додали цільнозерновий хліб, різноманітні спеції, більше свіжих овочів і фруктів, побільшало компотів з натуральних плодів та м’яти і трав’яних чаїв. Під час складання меню враховувалася норма жирів та вуглеводів, тому каш стало більше, а картоплі менше. У якості білка використовується риба, м’ясо курки та яловичина.
У більшості закладів, завдяки допомозі Всесвітньої продовольчої програми при ООН, харчування дітей 1-4 класів відбувається безкоштовно.
Фото Одеської ОВА