Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

В опорному навчальному закладі Суворовської громади планують відремонтувати харчоблок 

10 Червня 2024 10:00
Анатолій Стоянов
В опорному навчальному закладі Суворовської громади планують відремонтувати харчоблок 

Відділ освіти, молоді, спорту та культури Суворовської селищної ради оголосив тендер на розробку проєктно-кошторисної документації щодо капітального ремонту харчоблока в Суворівському ліцеї, що розташований у смт Суворове на вулиці Незалежності. Про це “Махала” дізналася з сайту Прозорро

Закупівля була проведена без використання електронної системи, тож переможцем без конкурсу стала ФОП Урядникова Ольга Іванівна. Компанія зареєстрована у місті Ізмаїл та працює на ринку понад 11 років. Основним напрямком роботи вказана діяльність у сфері архітектури.  

Відомо, що технологічною моделлю організації харчування у закладі буде «базова кухня». Технічна документація має врахувати  часткове перепланування приміщень, встановлення та заміну внутрішніх дверних блоків, заміну покриття підлоги та внутрішнє оздоблення. Також необхідно буде зробити прорахунок вартості заміни електрики, системи вентиляції та водопроводу. 

Вартість розробки кошторису складає 279 650 гривень, що вдвічі менше, ніж за розробку документації на ремонт харчоблока у Саф’янівській громаді.

Підрядник має підготувати документацію до 30 серпня 2024 року. Фінансування здійснюватиметься за рахунок місцевого бюджету. 

Довідково: 

В рамках реалізації реформи шкільного харчування заклади можуть обрати одну з трьох розроблених та затверджених новітніх технологічних моделей організації харчування дітей:

  • базова кухня;
  • опорна кухня;
  • фабрика-кухня.

“Базова кухня” – це модель організації, за якої процес приготування та видача готових страв реалізується закладом освіти чи закладом оздоровлення та відпочинку самостійно (працівниками, що входять до штату закладу) або шляхом аутсорсингу (страви готують працівники приватного або комунального підприємства в харчоблоці закладу освіти).

У межах моделі “опорна кухня” один заклад освіти, де обладнання вже оновлене, готує та доставляє готову гарячу їжу до решти шкіл чи садочків громади, де організація гарячого харчування є неможливою та/або економічно недоцільною.

Фабрика-кухня – окреме підприємство, у якому здійснюється приготування й шокове охолодження готових страв та доставка в охолодженому вигляді до закладів освіти та закладів оздоровлення і відпочинку. Транспортування їжі до цих закладів, як і у випадку опорних кухонь, здійснюють за допомогою окремих автомобілів із термобоксами. 

Поділитись
Зараз читають