Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

В одному з навчальних закладів Саф’янівської громади відремонтують харчоблок за 15 мільйонів гривень 

05 Вересня 2024 10:00
Анатолій Стоянов
В одному з навчальних закладів Саф’янівської громади відремонтують харчоблок за 15 мільйонів гривень 

Управління освіти Саф’янівської сільської ради Ізмаїльського району оголосило тендер на капітальний ремонт харчоблока в Озернянському ліцеї. Про це “Махала” дізналася з сайту Prozorro.

Харчоблок буде створено за технологічною моделлю організації харчування «базова кухня». Це модель організації, за якої процес приготування та видача готових страв реалізується закладом освіти чи закладом оздоровлення та відпочинку самостійно (працівниками, що входять до штату закладу) або шляхом аутсорсингу (страви готують працівники приватного або комунального підприємства в харчоблоці закладу освіти).

Згідно з тендерною документацією, у будівлі демонтують вікна, двері, розберуть перестінки, знімуть старе покриття стін та підлоги, демонтують трубопроводи та електропроводку.

Після проведення демонтажних робіт проведуть тинькування стін, частину з яких облицюють плиткою, а частину пофарбують. Підлогу вирівняють та улаштують керамічною плиткою. Стелю зроблять підвісну, двері та вікна замінять на металопластикові, проводку повністю замінять на нову, встановлять вимикачі та розетки, зроблять освітлення. Труби каналізації та водопроводу також замінять, встановлять 8 водонагрівачів, 9 умивальників, унітаз та душову кабінку. 

У приміщенні також передбачено газове опалення – встановлять котел та розмістять батареї, зроблять систему вентиляції. Для безпеки учнів буде встановлено систему пожежної сигналізації. 

Також буде зроблено ремонт фасаду будівлі – його утеплять, на вході встановлять козирок, а сходи оздоблять керамічною плиткою та встановлять поручні. Перед входом територію облаштують тротуарною плиткою та встановлять поребрики. 

Щодо устаткування харчоблока, то для цього буде придбано дві пароконвекційні печі, пересувну шафу для приготування їжі, промислову електричну сковороду, плиту, електричний котел, тістомісильну машину, п’ять холодильників, м’ясорубку, морозильну камеру, посудомийну машину, котломийну машину, картоплеочищувальну машину, універсальну овочерізку, шість мийок для посуду та дві для миття яєць.  

Аукціон відбудеться 19 вересня. Очікувана вартість робіт складає 15 331 357,40. Фінансування здійснюватиметься переважно державним бюджетом, лише 10% від суми покриватиме місцевий бюджет. Також місцевий бюджет фінансував розробку кошторису для ремонту харчоблока, це обійшлося у понад пів мільйона гривень. 

Роботи мають бути завершені до кінця грудня 2024 року. 

Поділитись
Зараз читають