Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

В одному з навчальних закладів Саф’янівської громади планують зробити капітальний ремонт харчоблока

10 Квітня 2024 16:01
Олександра Сергєєва
В одному з навчальних закладів Саф’янівської громади планують зробити капітальний ремонт харчоблока

Управління освіти Саф’янівської сільської ради Ізмаїльського району оголосило тендер на розробку проєктно-кошторисної документації щодо капітального ремонту харчоблока в Озернянському ліцеї. Про це “Махала” дізналася з сайту Prozorro.

Закупівля була проведена без використання електронної системи, тож переможця було обрано без конкурсу. Ним стато ТОВ “УКРБУДПРОЄКТ”. Компанія розташована у місті Одеса та працює на ринку понад два роки. Основним видом діяльності є інжиніринг, геологія та геодезія, а також надання послуг технічного консультування в цих сферах.

Відомо, що технологічною моделлю організації харчування у закладі буде  «базова кухня». Це модель організації, за якої процес приготування та видача готових страв реалізується закладом освіти чи закладом оздоровлення та відпочинку самостійно (працівниками, що входять до штату закладу) або шляхом аутсорсингу (страви готують працівники приватного або комунального підприємства в харчоблоці закладу освіти).

Цікаво, скільки буде коштувати сам ремонт, бо лише проєктна документація обійдеться місцевому бюджету у 540 тисяч гривень.  Кошторисна документація має бути готова до 30 червня 2024 року. 

Довідково: 

В рамках реалізації реформи шкільного харчування заклади можуть обрати одну з трьох розроблених та затверджених новітніх технологічних моделей організації харчування дітей:

  • базова кухня;
  • опорна кухня;
  • фабрика-кухня.

У межах моделі “опорна кухня” один заклад освіти, де обладнання вже оновлене, готує та доставляє готову гарячу їжу до решти шкіл чи садочків громади, де організація гарячого харчування є неможливою та/або економічно недоцільною.

Фабрика-кухня – окреме підприємство, у якому здійснюється приготування й шокове охолодження готових страв та доставка в охолодженому вигляді до закладів освіти та закладів оздоровлення і відпочинку. Транспортування їжі до цих закладів, як і у випадку опорних кухонь, здійснюють за допомогою окремих автомобілів із термобоксами. Витрати на логістику покриває громада.

Поділитись
Зараз читають