Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

В Одеській області зареєстрували випадок захворюваності на кліщовий вірусний енцефаліт

04 Червня 2024 15:56
Олександра Сергєєва
В Одеській області зареєстрували випадок захворюваності на кліщовий вірусний енцефаліт

Одеський обласний центр контролю та профілактики хвороб розповів про епідемічну ситуацію, яка склалася в області за останній тиждень. Загалом ситуація знаходиться під контролем, а рівень захворюваності йде на спад. 

Занепокоєність викликало лише те, що минулого тижня був лабораторно підтверджений кліщовий вірусний енцефаліт у мешканки області. Виявилося, що хвора місяць тому перебувала у Литві, де її вкусив кліщ. Однак за медичною допомогою жінка звернулася лише в Україні, адже відчула різь в очах, диплопію та загальне погіршення стану здоров’я. Наразі жінка перебуває в реанімації інфекційної лікарні у важкому стані. 

Загалом ситуація контрольована. В області спостерігається зниження кількості захворюваності на гострі кишкові інфекції і ковід, та вдвічі менше випадків підозри на кашлюк.

“Лідерами” за кількістю підозр на кашлюк залишаються Одеський та Ізмаїльський райони, у Болградському та Білгород-Дністровському районах зареєстровано по одному випадку. 

Кількість випадків укусів тварин залишилася на рівні минулого тижні – 105 випадків. Випадків сказу серед людей не зареєстровано.

Загалом  початку року зареєстровано 91 лабораторно підтверджений випадок сказу, з яких 18 у Болградському районі, та по 11 у Білгород-Дністровському та Ізмаїльському районах. 

Поділитись
Зараз читають