Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

В Одеській області оголошено надзвичайну пожежну небезпеку

05 Червня 2023 13:11
Ганна Ковальова
В Одеській області оголошено надзвичайну пожежну небезпеку

В Одеській області 5-6 червня оголошено надзвичайну пожежну небезпеку. Про це повідомляє Головне управління Державної служби з надзвичайних ситуацій в Одеській області.

“5-6 червня по місту Одесі та області переважатиме надзвичайна (V класу), місцями висока (ІV класу) пожежна небезпека. Шановні громадяни, закликаємо вас суворо дотримуватися правил пожежної безпеки поблизу лісових масивів і на відкритих територіях. Пам’ятайте, що масштабні загоряння можуть мати негативні наслідки як для навколишнього середовища, так і для людей”, – зазначили в ДСНС.

За минулу добу рятувальники Одещини 7 разів виїжджали на пожежі сухої рослинності. А це дуже велика цифра, особливо якщо враховувати той факт, що виклики на пожежі сухої рослинності знижують боєздатність пожежних підрозділів. А в той час, коли ворог обстрілює Україну ракетами і ударними дронами, це неприпустимо!

“Виклики на пожежі сухої рослинності знижують боєздатність пожежних підрозділів, тому що їх допомога в цей час може знадобитись зовсім в іншому місці, де ціною лиха стане людське життя!” – наголошують рятувальники.

Вони закликають не спалювати суху траву, тому що “відкрита площа горіння та сильний вітер призводять до того, що невеличке багаття перетворюється на неконтрольовану пожежу”.

Будьте особливо обережні під час відпочинку на природі, не залишайте без догляду багаття в парках та лісах.

Поділитись
Зараз читають