Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

В Котловині продовжують упорядковувати пляжну зону: що пропонують туристам

20 Травня 2023 12:19
Микола Григораш
В Котловині продовжують упорядковувати пляжну зону: що пропонують туристам

В Котловині Ренійської громади продовжується благоустрій кемпінгу «Болбока» – пляжної зони на березі озера Ялпуг, що стала одним із улюблених місць відпочинку селян та гостей села.

Однак згодом берег заріс очеретом, а вхід у воду замулився. Торік завдяки допомозі фермерів, які безкоштовно надали спецтехніку та пальне, берег почистили та впорядкували, туди завезли близько 160-180 тон піску.

Про те, як справи на кемпінгу сьогодні, чи триває його благоустрій та які на нього плани місцевої влади, ми дізналися у старости Котловини Олександра Казани.

«Цього року в озері піднявся рівень води і завезений минулого року пісок трохи підмило, але, гадаю, це не критично: коли вода піде, пісок залишиться і потреби в новому його завезенні виникнути не повинно… Щодо благоустрою території пляжу, хочу наголосити, що півтора місяця тому ми відремонтували мангали біля кожної альтанки, їх на пляжі сім. Будь-якого дня можна приїхати з родиною та друзями та відпочити. Будемо також відновлювати трап, він же причал, до якого спокійно міг пристати човен. Планується, що в майбутньому курсуватиме моторний човен із села Криничне до Котловини в рамках проекту «Дорога вина та смаку Української Бессарабії», він перевозитиме туристів. Минулого року на території кемпінгу було кафе, відкрите у приміщенні колишньої насосної станції, воно називається «Далга» (у перекладі з гагаузької «хвиля»). Але, на жаль, цього року воно не працює», – сказав Олександр Степанович в інтерв’ю інтернет-виданню «Махала».

Нагадаємо, що пляж-кемпінг «Болбока» з’явився у Котловині майже шість років тому, його урочисте відкриття з перерізанням червоної стрічки відбулося 15 липня 2017 року.

Він включив у себе два обладнані пляжі, паркування та дев’ять кемпінгів для відпочиваючих. Тоді на пляж теж завезли пісок, а також поставили навіси, встановили огорожі та очистили спуск до води.

Фото з архіву і сучасні надані Олександром Казани

Поділитись
Зараз читають