Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

В ІЗМАЇЛІ ВИЗНАЧИЛИСЯ ІЗ НОВИМ МІСЦЕМ ДЛЯ ПАМ’ЯТНИКА СУВОРОВУ

14 Листопада 2022 10:15
Ганна Ковальова
В ІЗМАЇЛІ ВИЗНАЧИЛИСЯ ІЗ НОВИМ МІСЦЕМ ДЛЯ ПАМ’ЯТНИКА СУВОРОВУ

Депутати Ізмаїльської міської ради визначились із тимчасовим місцем для перенесення пам’ятника Олександру Суворову з центра міста.

Пам’ятник приберуть працівники місцевих комунальних підприємств “за межі громадського простору Ізмаїла“. На період вирішення питання про перенесення його розмістять на території комунального підприємства “Ізмаїльське виробниче управління водопровідно-каналізаційного господарства”, тобто Водоканалу. Додамо, що шість років тому туди ж “переїхав” і пам’ятник Леніну, який до цього стояв біля будівлі Ізмаїльської міськради.

Конкретні строки демонтажу в документі не вказані. Дане рішення депутати ухвалили, розглянувши лист Ізмаїльської районної військової адміністрації, а також взявши до уваги попереднє рішення депутатського корпусу про перенос пам’ятника, продовжуючи процес позбавлення українського Ізмаїла від символіки імперського російського та радянського минулого.

Зазначимо, що пам’ятник наразі обнесений щільним парканом. Це зробили після того, як невідомі принесли до нього стару побутову техніку та кілька разів залили монумент червоною фарбою, що символізує кров жертв російської агресії.

Джерело

Читайте також:  Депутати Ізмаїла узгодили нові назви 53 міських вулиць та провулків (перелік). А ось в Болграді процес перейменування об’єктів топоніміки дуже гальмується. На сьогодні не перейменовано жодної вулиці та не розпочата робота з перенесення з вулиць міста пам’ятників, які оспівують імперську велич росії.

Поділитись
Зараз читають