Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

В ІЗМАЇЛІ ОРЕНДУЮТЬ ЗЕМЛЮ ПІД НОВИЙ ВАНТАЖНО-ПЕРЕВАЛОЧНИЙ КОМПЛЕКС

17 Квітня 2022 10:39
Тетяна Терзі
В ІЗМАЇЛІ ОРЕНДУЮТЬ ЗЕМЛЮ ПІД НОВИЙ ВАНТАЖНО-ПЕРЕВАЛОЧНИЙ КОМПЛЕКС

На пленарному засіданні сесії Ізмаїльської міської ради, яке відбулося 15 квітня, депутати одностайно підтримали рішення про надання в оренду агрохолдингу «Нібулон» земельної ділянки в Ізмаїлі. Про це під час щоденного брифінгу розповів мер Ізмаїла Андрій Абрамченко.

Ділянка площею 20 га відводиться в оренду строком 49 років для будівництва та експлуатації річкового порту (терміналу). Вона розташована в межах вулиць Портова, Набережна Лукі Капікраяна та Дунайська


«Це крупна інвестиція у міську економіку, нові робочі місця, надходження до міського бюджету – підприємство буде зареєстроване в Ізмаїлі, модернізація існуючих залізничних та автомобільних шляхів, розширення можливостей Ізмаїла у сфері море господарського комплексу», – пояснив мер.

Ключова відмінність нового проєкту в доправці в Ізмаїл пшеницю залізницею, а не автомобільними шляхами, як наразі. 

Окрім того в Одеській області у компанії немає виробництва сільськогосподарської продукції і воно найближчим часом не планується. З огляду на це, інтереси місцевих сільгоспвиробників не мають постраждати.

«В будь-якому випадку це рішення для міста є позитивним, та загалом направлено на підняття економіки нашої країни», – наголосив Андрій Абрамченко.

Додамо, «Нібулон» — аграрна компанія України з головним офісом у Миколаєві. Заснована в 1991 році, засновник і беззмінний генеральний директор — Олексій Вадатурський.

Поділитись
Зараз читають