Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

В Ізмаїльському районі зафіксовано випадок захворюваності на кір 

01 Лютого 2024 14:30
Ганна Ковальова
В Ізмаїльському районі зафіксовано випадок захворюваності на кір 

Хворобу виявили у чотирирічної дитини з міста Ізмаїл. Про це повідомила пресслужба Ізмаїльської районної державної адміністрації.

За результатами епідрозслідування встановлено, що дитина з мамою перебувала протягом місяця за кордоном та перетинала кордон з Румунією, в автобусі, в якому було багато пасажирів з Румунії.

Відомо, що хвора мала одне щеплення проти кору, хоча, згідно з календарем вакцинації, у перший рік життя дитина має отримати дві вакцини. 

Наразі дитина перебуває на лікуванні, кров дівчинки проходить дослідження у вірусологічній лабораторії. Також, у зв’язку з відсутністю офіційних даних про щеплювальний статус членів родини захворілої дитини, у всіх було відібрано матеріал для дослідження на напруженість імунітету до кору.

У райадміністрації зазначили, що хвороба може поширюватися, адже показники охоплення плановими щепленнями проти кору у районі недостатні.Це підвищує ризик поширення інфекції, особливо в організованих дитячих колективах.

Для недопущення епідемії кору на території району розпочнеться інформаційна компанія серед населення, щоб розповісти людям про небезпеку захворюваності на кір та заходи профілактики.

Зазначимо, дитина з міста Ізмаїл стала п’ятою захворілою на кір у цьому році. Попередні чотири випадки зареєстровано у місті Одеса.

Поділитись
Зараз читають