Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

В Ізмаїлі зробили новорічний подарунок безпритульним тваринам

01 Січня 2024 14:00
Тетяна Терзі
В Ізмаїлі зробили новорічний подарунок безпритульним тваринам

У дворах Ізмаїльських багатоповерхівок встановили котокотеджі. Про це «Махала» дізналася від зооволонтерки з Ізмаїла Олесі Харитонової.

Будиночки виготовив спортивно-розважальний комплекс «Dream Life» на прохання зоозахисників. Наразі встановлено три будиночки, планується ще сім.

Будинки для котів виготовлені з потовщеної OSB-панелі та утеплені пінопластом. Щоб продовжити функціональність будиночків і захистити від потрапляння вологи, їх покрили металопрофілем. Врахували і можливість обслуговування – ззаду кожного котокотеджу знаходяться двері, що зачиняються на шпінгалет, щоб можна було відчинити і навести там лад.

Перші будиночки встановлені в районі вулиць Європейська та у дворах по вулиці Клушина. Ці місця вибрані не випадково, бо саме тут завжди багато тварин.

«Від щирого серця хочу разом з моїми однодумцями подякувати команді «Dream Life”, Сергію Чмига за такий новорічний подарунок. Тепер і нам на душі буде тепло та бездомним котикам! Мороз і мокрий сніг змушували чотирилапих ховатися в підвалах або облюбовувати капоти машин завжди незадоволених автовласників. Тепер численне котяче сімейство має можливість сховатися від негоди та від нелюбителів тварин», – розповіла зооволонтерка Олеся Харитонова.

Також зоохазисники відмітили і позитивний вплив на чисельність безпритульних тварин міської програми з стерилізації тварин, яку впроваджує Ізмаїльська міська рада.

Поділитись
Зараз читають