Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

В Ізмаїлі відбувся Молитовний сніданок Бессарабії (Фото, відео)

17 Червня 2024 18:46
Софія Чебан
В Ізмаїлі відбувся Молитовний сніданок Бессарабії (Фото, відео)

В Ізмаїлі 17 червня відбувся 3-й Молитовний сніданок Бессарабії. Захід проводився за сприяння християнських церков в Україні та депутата Одеської обласної ради Веніаміна Унгуряна. На сніданок були запрошені й журналісти видання «Махала».

В заході взяли участь представники різних конфесій півдня Одещини, голови Ізмаїльської та Болградської райдержадміністрацій – Родіон Абашев та Михайло Шарафаненко, народний депутат Анатолій Урбанський, голови та представники територіальних громад двох районів, а також спеціальний представник Державного департаменту США з питань України (2017-2019) Курт Волкер.

Сніданок розпочався з хвилини мовчання за загиблими захисниками України. Присутні об’єдналися у спільній молитві за Україну, яка звучала різними мовами народів, які проживають на півдні Одещини.

Присутні молилися за мир та незалежність, допомогу воїнам та пораненим, за підтримку родин та дітей, за процвітання України та Бессарабії.

Керівники районів говорили про роль громад півдня Одещини, які прийняли багато біженців, а також забезпечували продовольчу безпеку України під час війни. За цей час припортова інфраструктура зазнала багато руйнувань через атаку шахедами. Але незважаючи на все, мешканці продовжували свою справу, наближуючи Перемогу. І навіть під час молитовного сніданку проходив збір коштів на допомогу ЗСУ.

В промовах звучали слова подяки нашим воїнам, побажання перемоги та миру, об’єднання у прагненні відбудувати Україну та зміцнити людські цінності, серед яких родина та любов до ближнього.  

У своїй промові Курт Волкер підкреслив, що він захоплюється мужністю українців, дивується з того, як навіть під час війни українці відбудовують країну. 

Музичні номери виконали вихованці недільних шкіл християнських церков.

Більш детальніше – в нашому відеорепортажі.

Поділитись
Зараз читають