Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

В Ізмаїлі мітингували проти жорстокого поводження з тваринами

22 Травня 2024 15:35
Махала
В Ізмаїлі мітингували проти жорстокого поводження з тваринами

У місті Ізмаїл Одеської області відбувся мітинг проти жорстокого поводження з тваринами. Про це повідомляє “Суспільне”. Волонтери зібралися біля будинку чоловіка, який вилами заколов безпритульного пса. Зоозахисники звернулися до поліції та мітингом вирішили привернути увагу до цієї проблеми.

Волонтерка Олена Карнішина розповіла, подія сталася 15 травня. На очах у неповнолітніх дітей чоловік проколов вилами безпритульного собаку за те, що він нібито задушив йому чотирьох курей. Пес на прізвисько “Сірий” не вижив. Ввечері того ж дня тварина померла.

“Ми зібралися не тільки привернути увагу до цієї ситуації, а взагалі до проблеми жорстокого поводження з тваринами. Тому що в нашому місті вважається нормою проколювати вилами, вішати, стріляти. Буквально сьогодні я возила кота в клініку, думали ДТП, а там дві кулі. Одна з них зачепила хребет і тварина не може ходити, їй потрібна операція”, — поділилася волонтерка.

За словами місцевої жительки Марини Кружкової, коли сталася подія, вона була на роботі. Їй зателефонувала знайома, яка була матір’ю дитини-очевидця, і попросила зв’язатися з волонтерами. Жінка додала, пес невинний і курей не чіпав. Він дружив з лайкою і дуже любив з нею гуляти. Вона, через свою мисливську природу, ймовірно полізла до курей.

“Сірий був дуже доброю собакою, ніколи не образив ні людину, ні тварину. Любив гуляти з нашими дітьми, захищав їх. Сірого не врятувати, але ми хочемо, щоб ця людина нікого більше не вбила. Тому що паркану немає, собаки ще будуть заходити і він може продовжувати вбивати”, — сказала Марина.

Тіло Сірого наразі забрали на експертизу, відзначили волонтери. Деталей розслідування поки не повідомляли. Люди сподіваються, що чоловік отримає справедливе покарання, зазначила зоозахисниця Ольга Ільченко.

“Ми сподіваємось, що ця людина буде покарана. Закон поки що працює дуже важко, зі скрипом, але ми все ж таки сподіваємось. Тому вирішили надати розголосу цій справі, щоб винний отримав справедливе покарання”, — зазначила жінка.

Поліцейські внесли відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за статтею 299 Кримінального Кодексу України, розповіла Суспільному старша інспекторка комунікації Ізмаїльського райвідділку поліції Наталія Старцева. Санкція передбачає покарання від обмеження до позбавлення волі. Після отримання висновків експертиз та дослідження всіх доказів діям чоловіка нададуть остаточну кваліфікацію. Наразі йому повідомили про підозру. Слідчі дії тривають.

Поділитись
Зараз читають