Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

В якому стані меліоративна система і головне джерело зрощення в Ізмаїльському районі

22 Лютого 2024 13:30
Олександра Сергєєва
В якому стані меліоративна система і головне джерело зрощення в Ізмаїльському районі

На півдні Одещини триває капітальний ремонт та реконструкція трьох зрошувальних систем, а саме: Ташбунарської, Ізмаїльської та Нагірнянської. Про це повідомила пресслужба Ізмаїльської РД(В)А.

Наразі триває ремонт магістрального трубопроводу Ташбунарської зрошувальної системи та реконструкція магістрального каналу Ізмаїльської зрошувальної системи.

Окрім ремонту цих трьох систем, працівники водного господарства проводять реконструкцію насосної станції № 5 Суворовської зрошувальної системи, яка забезпечує полив землі у селах Кам’янка та Утконосівка. Відновлення роботи насосної станції планується завершити до початку поливного сезону 2024.

Під час робочої поїздки заступниця голови Ізмаїльської РД(В)А  Ірина Холостенко оглянула Лощинівське водосховище, яке є одним з головних джерел зрошення Ізмаїльського району. Його стан наразі визиває занепокоєність влади, адже рівень води занадто низький – майже критичний. 

Нагадаємо, роботи з реконструкції меліоративних систем проходять у рамках дії Регіональної програми розвитку АПК Одеської області на 2019-2025 роки «Аграрна Одещина». Про вартість робіт та що саме буде зроблено на кожному з об’єктів, «Махала» розповідала раніше.

Поділитись
Зараз читають