Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

В якому стані енергосистема України: що очікувати споживачам

07 Червня 2024 11:40
Тетяна Терзі
В якому стані енергосистема України: що очікувати споживачам

В енергосистемі України протягом доби 7 червня існує дефіцит, тому ліміти споживання діють з 00:00 до 24:00. Для дотримання лімітів обленерго застосовують графіки погодинних відключень для промислових і побутових споживачів. Про це повідомили в Укренерго.

Вчора, 6 червня, з 19:21 до 22:13, у зв’язку з недотриманням лімітів споживання Диспетчерський центр  «Укренерго» був вимушений застосувати аварійні відключення для побутових та промислових споживачів у Волинській, Донецькій, Житомирській, Закарпатській, Запорізькій, Львівській, Миколаївській, Київській, Кіровоградській, Одеській, Рівненській, Харківській областях та м. Київ.

Головна причина застосування заходів обмеження – наслідки вже шести ракетних ударів ворога по українських електростанціях. Через значні пошкодження вони не можуть виробляти стільки ж електроенергії, як до початку цих атак.

Для подолання дефіциту в енергосистемі залучаються імпорт та аварійна допомога з країн Європи. Протягом доби Україна приймала електоенергію з Румунії, Польщі, Угорщини, Молдови загальним обсягом 26 947 МВт*год, з максимальною потужністю в окремі години до 1 395 МВт.

Експорт електроенергії з України не відбувається і не передбачається.

Поділитись
Зараз читають