Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

В Городненській громаді планують засадити лісосмуги та пустирі незвичним способом

09 Липня 2024 09:45
Ганна Ковальова
В Городненській громаді планують засадити лісосмуги та пустирі незвичним способом

В Городненській громаді оголосили екоакцію, завдяки якій планується засадити лісосмуги незвичним способом. Сільська рада пропонує мешканцям громади приносити в старостати кісточки від плодових дерев, які в майбутньому будуть висаджені у лісосмугах. Про це повідомляє інтернет-видання “Махала” з посиланням на пресслужбу Городненської громади.

“Запрошуємо всіх охочих приєднатися до екоініціативи «Green steppe – Майбутнє за нами» – долучитися до збору кісточок. Саме зараз сезон збору плодів, з’їдаючи фрукт, а особливо, при консервації у відходах у нас залишаються багато кісточок, які можуть принести подальшу користь”, – зазначили в пресслужбі.

Просушені кісточки плодових дерев, наприклад, від сливи, вишні, мигдалю, персику, абрикосів та інших, можна приносити до сільських рад за місцем проживання. До акції також залучені учні усіх навчальних закладів.

“В подальшій реалізації проєкту заплановано посів кісточок для відновлення лісосмуг, озеленення пустирів, збільшення площ багаторічними насадженнями – про це будемо повідомляти додатково. Городненська громада готова приділяти особливу увагу екологічним питанням, адже з року в рік все більш відчутними є зміни: підвищення температур, розбалансування погоди, погіршення самопочуття людей, зниження рівня врожайності та економіки. Даний проєкт дасть змогу привернути увагу людей та провести екозаходи, що повністю відповідає цілям сталого розвитку від ООН – боротьбі зі зміною клімату та збереження екосистем суші”, – пояснили в Городненській сільській раді.

Поділитись
Зараз читають