Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

В Дунайський біосферний заповідник поселили шість водяних буйволиць

15 Травня 2024 09:29
Тетяна Терзі
В Дунайський біосферний заповідник поселили шість водяних буйволиць

Шість водяних буйволиць оселилися на острові Єрмаків в дельті Дунаю, щоб збагатити генофонд місцевого стада буйволів. Про це повідомляє Rewilding Ukraine.

Тварини приїхали із Закарпаття, з долини річки Тиса, де їх зібрав з місцевих ферм та опікувався ними еколог і активіст з Німеччини Мішель Якобі.

Водяні буйволи оселилися на острові Єрмаків в Дунайському біосферному заповіднику у 2019 році в рамках зусиль з ревайлдингу. Вони допомагають відновити процес природного випасу, створюють мозаїчні ландшафти, сприяючи збагаченню біорізноманіття острова, і також, приваблюють туристів. Близько 50 років тому буйволи мешкали в дельті Дунаю, тож зараз вид повертається до регіону.

Шість нових буйволиць доповнять існуюче стадо, яке вже добре адаптувалося до природи дельти Дунаю і щорічно поповнюється малюками. В майбутньому воно слугуватиме «банком» буйволів для їх розселення на інші території дельти.

 «Ці тварини є справжніми архітекторами ландшафту! Добре пристосовані до вологих умов і жорсткої рослинності, раціон водяних буйволів містить навіть молодий очерет. Вони підтримують луки та протоки, проріджують кущі, харчуються навіть інвазивними видами, такими як аморфа», – каже Олексій Пудовкін, фахівець з питань перевезення тварин Rewilding Ukraine.

Буйволи риють ґрунт, залишають послід, створюють калюжі, що дає простір для існування багатьом комахам, земноводним та іншим тваринам. У хутрі та в травній системі вони переносять насінини понад 200 видів рослин.

Поділитись
Зараз читають