Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

В Болградському районі відкрили Алею памʼяті на честь полеглих воїнів-земляків (Фото)

01 Жовтня 2023 14:30
Олександра Сергєєва
В Болградському районі відкрили Алею памʼяті на честь полеглих воїнів-земляків (Фото)

Урочисте відкриття Алеї памʼяті у селі Теплиця присвятили до Дня захисників і захисниць України, який в нашій країні відзначається 1 жовтня.

Як повідомили у пресслужбі громади, алея памʼяті розташована у самому центрі села – біля будівлі центральної садиби Теплицької громади.

Під час урочистого відкриття сільський голова Іван Леонтьєв наголосив на важливості створення таких Алей у кожному населеному пункті країни, адже  таким чином люди висловлюють свою подяку Героям, які поклали своє життя за свободу української держави. Кожна громада втратила на війні своїх синів, і їх обличчя мають закарбуватися у серцях людей. Підростаюче покоління має знати, хто боровся за їхнє майбутнє. А коли настане перемога, до цих алей будуть приходити внуки та правнуки мешканців, та дякувати полеглим за мирне небо та можливість жити у вільній та сильній країні. 

«На честь пам’яті полеглих воїнів ми відкриваємо Алею пам’яті. Це можливість подякувати кожному, хто на цих портретах.  Герої, дійсно, не вмирають, вони з нами, вони дивляться на нас, так само чекають довгоочікуваної Перемоги, щоб наша Алея не розросталась», – зазначив сільський голова.

Він також подякував матерям загиблих, за те, що вони народили й виростили справжніх героїв.

«Ваші сини, не озираючись назад, знаючи всі наслідки, пішли захищати нашу країну, нашу область і наші села. Вони є прикладом мужності для молоді і багатьох дорослих людей. Завдяки таким захисникам, Україна сьогодні тримається. Їхній подвиг ніколи не буде забутий нашою громадою. Розумію, що материнське серце ніколи не перестане боліти, але нехай Господь полегшить біль вашої втрати», – звернувся він до матерів загиблих.

Зараз на Алеї пам’яті навіки закарбовані імена шести Героїв-земляків. Так, на мешканців Теплицької громади з портретів дивляться Дмитро Гранчар, Сергій Кісеолар, СергійПаулеско, Пилип Мунтян, Дмитро Дімчев та Денис Рошков.

Кожен з них заслуговує на те, щоб його подвиг пам’ятали вічно. 

На відкриття Алеї прийшли найрідніші люди полеглих захисників. Від сім’ї Гранчарів  на відкриття прийшли батько Борис, сестра Ірина та брат Олексій. Від сім’ї Димчевих прийшла мати загиблого воїна Тетяна. Від сім’ї Мунтян пришли батьки полеглого захисника – батько Сергій та мати Наталія. Від сім’ї Рошкових на відкриття прийшла сестра воїна Олена. Від сім’ї Кісеоларь пришли мати Марія, батько Микола, дружина Тетяна, та дві доньки – Тетяна та Єва. До свого чоловіка від сім’ї Паулеско прийшла дружина загиблого Олена.

За традицією, Алею пам’яті освятили протоієрей Яков – настоятель Свято-Дмитрівського храму села Мирнопілля та протоієрей Ілля,  настоятель храму святих апостолів Петра і Павла села Веселий Кут.

Завершився захід на добрій ноті – Іван Леонтьєв передав грамоту командира тактичної групи «Конотоп» полковника Олександра Козлова за ініціативність та відданість нашій країні кулеметнику першого стрілецького відділення третього стрілецького взводу, другої стрілецької роти військовий частини А7350 старшому солдату Чеботарьову Василю Олександровичу.

Нагадаємо, у селі Залізничне також планують відкрити Алею слави. На останній сесії Болградської міської ради депутати виділили 360 тисяч гривень на її створення. А у Білгороді-Дністровському її вже відкрито. Також стіна памʼяті відкрита в Сараті.

Поділитись
Зараз читають