Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

В Болградському районі мисливець випадково вбив товариша: суд обрав йому покарання

19 Лютого 2024 09:55
Олександра Сергєєва
В Болградському районі мисливець випадково вбив товариша: суд обрав йому покарання

Уродженця Болградського району визнали винним у скоєнні вбивства через необережність та призначили йому покарання у вигляді позбавлення волі строком на три роки. Однак, враховуючи пом’якшувальні обставини, реальний термін було замінено на два роки іспитового строку. Про це «Махала» дізналася з судового реєстру.

Подія сталася у січні 2022 року на околиці села Вознесенка Перша Павлівської громади Болградського району.

Підсудний був мисливцем та часто брав участь у полюванні на угіддях мисливсько-рибальського підприємства «Арцизька районна організація Українського товариства мисливців і рибалок».

У день трагедії він разом з іншими мисливцями виїхав полювати на зайців, маючи при собі несправну рушницю “ИЖ-54”, у якій були проблеми з ударно-спусковим та запобіжним механізмами.

Після завершення обвинувачений разом із приятелем зупинилися на обідню перерву. Мисливець, будучи обізнаним про правила поведінки зі зброєю, не розрядив рушницю та поставив її на землю, облокотивши її на свій автомобіль “УАЗ 31612”.

Коли підсудний залазив в автомобіль зі сторони водійської двері, щоб щось дістати, від коливання автомобіля рушниця впала та вистрелила прямісінько у другого мисливця, який знаходився поруч з автомобілем.  

Внаслідок цього чоловік отримав наскрізне поранення грудної клітини з ушкодженням лопатки, ребер, ключиці, легені та підключичної артерії. Підсудний разом з іншими мисливцями одразу відвезли пораненого до КНП “Арцизька центральна опорна лікарня”, однак рани були надважкі – чоловік помер у медичному закладі. 

Обвинувачений під час судового засідання повністю визнав свою вину та попросив суворо його не карати, адже це був нещасний випадок.  

Діти та дружина загиблого відмовились виступати потерпілими у справі, адже не мають ніяких претензій до підсудного та не бажають, щоб його суворо карали. 

Суд взяв до уваги бажання родичів загиблого та щире каяття підсудного, та замінив реальний термін іспитовим строком. Крім того, він має сплатити на користь держави витрати на залучення експертів у розмірі 25081 гривні.

Поділитись
Зараз читають