Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

В Болградській громаді не можуть запустити проєкт «Активні парки – локації здорової України»: в чому причина

15 Серпня 2023 12:03
Лілія Биковська
В Болградській громаді не можуть запустити проєкт «Активні парки – локації здорової України»: в чому причина

На сторінці Болградської міської ради в “Фейсбук” з початку липня шукають координатора/ку соціального проєкту «Активні парки – локації здорової України».

Що це за проєкт?

Він входить до загальнонаціональної програми Президента України Володимира Зеленського «Здорова Україна» і має на меті популяризувати спорт та залучати до оздоровчої рухової активності усі категорії громадян різного віку, у тому числі осіб з інвалідністю та внутрішньо переміщених осіб.

Основна задача координатора/ки проєкта – планування, організація та проведення заходів, а також активне висвітлення своєї роботи на офіційному порталі «Активні парки» та у соціальних мережах.

Щотижня в громаді координатор має проводити не менше двох заходів по дві години в будні дні та один захід тривалістю чотири години у вихідні дні.

Формати заходів:

спортивні вікторини;

естафети;

рухливі ігри з елементами спорту;

онлайн-тренування;

культурно-розважальні програми;

фестивалі вуличних культур тощо.

За свою работу координатор отримуватиме з державного бюджету України 8040 грн щомісячно. Про це повідомляють в управлінні фізичної культури па спорту Одеської ОВА.

На одній з останніх сесій Болградської міської ради депутати своїм рішенням дали згоду на роботу координатора і прийняли субвенцію з державного бюдджета на виплату заробітної плати координатору. Але робота поки не ведеться.

Як повідомила виданню «Махала» начальник відділу культури, молоді та спорту Болградської міської ради Жанна Сусліна, проєкт в громаді не можуть запустити, бо на оголошення міської ради ніхто не відгукнувся.

Тому нагадуємо, що є можливість запровадити різні спортивні активності для молоді і людей похилого віку. Якщо у вас є бажання та ідеї, як це зробити, звертайтеся в Центр «Спорт для всіх» Болградської міської ради. Всі довідки за телефоном 0639893279

Поділитись
Зараз читають