Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

В Болградській громаді більшість шкіл повернулося до роботи після карантину: які саме?

12 Лютого 2024 13:45
Софія Чебан
В Болградській громаді більшість шкіл повернулося до роботи після карантину: які саме?

11 лютого навчальні заклади Болградської громади вийшли з карантинних обмежень та продовжують освітній процес в офлайн режимі, але не всі. Про це повідомляє інтернет-видання “Махала”.

Щоб дізнатися, які навчальні заклади ще продовжують працювати онлайн, а які вже перейшли у звичну для всіх форму навчання, “Махала” звернулася до начальниці відділу освіти Болградської міської ради Ірини Гончарової. 

“Так, відсьогодні відновилася очна форма навчання у всіх закладах освіти громади, крім трьох закладів дошкільної освіти. На карантині залишаються Владиченське дошкільне відділення, Виноградівський та Залізничненський ЗДО.

Діти в ліцеях є, хворих майже немає. Тих, хто недолікувався, вчителі направляють до сімейних лікарів для подальшого лікування”, – розповіла Ірина Гончарова. 

Також за рекомендацією Центру профілактики хвороб протягом тижня здобувач освіти має принести довідку від сімейного лікаря про стан свого здоров’я.

“Зазначу, що це лише рекомендація. Центр профілактики хвороб рекомендує це зробити кожному, бо ця процедура, має бути звичайною справою в кожній родині”, – зазначила Ірина Миколаївна. 

Нагадаємо, карантинні обмеження на навчання в очному режимі в Болградській громаді були введені 30 січня. Таке рішення ухвалили через високий рівень захворюваності на ГРВІ та грип.

Однак за минулий тиждень в Болградській громаді спостерігається значне зниження захворюваності завдяки зміні форми навчання в школах та дошкільних закладах: на 30,7%. Але така тенденція зберігається лише в Болградській та Криничненській громадах. Загалом в Болградському районі захворюваність на ГРВІ та грип вдвічі перевищує обласний епідпоріг.

Поділитись
Зараз читають