Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

В  Болграді відкрили меморіальну дошку на домі, де жив Герой України

25 Серпня 2023 14:31
Лілія Биковська
В  Болграді відкрили меморіальну дошку на домі, де жив Герой України

До 202 річниці заснування міста Болград відкрили другу меморіальну дошку на честь Героя України, уродженця міста Віктора Оцерклевича.

Дошку відкривали у другому містечку на стіні будинку №56, де проживав Віктор. Зараз ця вулиця названа на честь воїна.

У дворі будинку зібралися батьки загиблого, мешканці будинку, його знайомі та представники місцевої влади.

Вони згадували загиблого добрими словами, дякуючи та вклоняючись батькам за те, що виховали справжнього патріота України. Право відкрити дошку надали батькам Віктора – Вірі та Ярославу Оцерклевичам.

Першу меморіальну дошку відкрили на початку вересня 2022 року зусиллями громадської організації ветеранів АТО-ООС Болградського району, на будівлі Болградського ліцею № 3, в якому колись навчався Віктор.

Другу меморіальну дошка на будинку, де жив Віктор Оцерклевич, мали встановити того ж дня, що й у школі, але виникли деякі труднощі. На заваді стала позиція власниці квартири, на зовнішній стіні якої планували встановити пам’ятний знак. Жінка категорично відмовилася надавати на це дозвіл. За словами голови ветеранської організації, вони домовилися про встановлення цієї меморіальної дошки на зовнішній стіні сусідньої квартири, власники якої були не проти цього. Відкриття цієї дошки приурочили до Дня міста, бо Віктор Оцерклевич отримав звання «Почесний громадянин міста Болград».

«Меморіальну дошку на будинку відкрили за ініціативою та при фінансовій підтримці громадської організації, за сприянням міської ради», –  повідомив голова ГО  Іван Бодлєв.

Нагадаємо, 35-річний заступник командира механізованого батальйону 17-ї танкової  бригади загинув 6 квітня 2022 року. Тоді, ворожа артилерія працювала настільки інтенсивно, що евакуювати з поля бою не вдалося нікого з поранених та загиблих. 28 червня 2023 року в День Конституції України, президент України Володимир Зеленський передав орден «Золота Зірка» членам родини Віктора. Також, Віктору посмертно надано Звання Героя України з удостоєнням ордена «Золота Зірка».

Поділитись
Зараз читають