Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

В Болграді вдруге пройде жіночий автомарафон, присвячений Дню вишиванки

10 Травня 2024 13:16
Тетяна Терзі
В Болграді вдруге пройде жіночий автомарафон, присвячений Дню вишиванки

КЗ «Центр культури та дозвілля» Болградської міської ради організовує другий жіночий автомарафон “Вишиванка переможе”, присвячений дню Української вишиванки. Він відбудеться 19 травня. «Махала» дізналася подробиці заходу у керівниці закладу Ольги Коршок.

Для участі у марафоні необхідно дві умови: водій і екіпаж машини – це жінки. І вони мають бути у вишиванках.

Марафон стартує 19 травня о 14.30 від закладу культури по вул. Поштовій, 30.  Але зареєструватися на участь треба заздалегідь. Для цього треба на Вайбер відправити призвіще водійки (весь екіпаж не потрібно).

Для учасниць марафону буде створена група в Вайбер. Попередньо 16 травня відбудеться жеребкування, кожна машина отримає номер в колоні автомарафону.

Маршрут буде пролягати від Болграду до джерела «Три тополі» біля села Виноградівка. Там жінки зупиняться. Працівники культури виконають декілька українських пісень. Всі учасниці зроблять спільне фото і відправляться в Болград, де на центральній площі міста їх зустрінуть керівники району і міста та артисти.

На площі відбудеться концерт, присвячений Дню вишиванки. А потім традиційно молодому поколінню передадуть символічну велику вишиванку, яку створила керівниця Зразкового ансамблю танця «Натхнення» Вікторія Алавацька. На словами Ольги Коршок, в марафоні можуть брати участь жінки не тільки Болградської громади, а й інших міст на сіл. Головне – заєструватися.

Записатися на участь в автомарафоні можна за телефонами:

+380630449145 Ольга Василівна

+380960799203 Тетяна

Рух машин будуть супроводжувати співробітники патрульної поліції.

Нагадаємо, минулого року автоледі активно підтримали жіночий автомарафон.

Поділитись
Зараз читають