Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

В Болграді скоро зацвітуть сакура та церсис (фото)

02 Квітня 2024 18:00
Софія Чебан
В Болграді скоро зацвітуть сакура та церсис (фото)

Сьогодні навколо пам’ятника болгарським ополченцям в місті Болград  кипіла робота з благоустрою території. Активісти висаджували десятки саджанців дерев, кущів, ялинок та квітів. Навіть сакура є, тож скоро у Болграді зацвіте справжня японська вишня. Про це повідомляє видання “Махала”.

Хочемо, щоб люди цінували труд людей, берегли та не руйнували красу, яку роблять своїми руками працівники “Горводоканалу”. Треба привчати дітей відноситися до природи та навколишнього середовища з повагою та зберігати чистоту та порядок”, – каже мешканка Болграда Тетяна Чумічова. 

Робітники КП “Горводоканал” та обласного центру болгарської культури в місті Болград, активісти та небайдужі до зовнішнього вигляду міста болградці  висаджували ялинки, сакуру, кедр, прищеплену шовковицю та церсис. 

В планах висадка хвойних та вікових дерев, багаторічних квітів. Хочемо, щоб ця краса приносила радість мешканцям Болградської громади та його гостям не один рік. Також планується облаштування крапельного зрошення, щоб дерева та квіти мали постійний полив, росли та квітли. Сподіваємося, що місцеві мешканці берегтимуть все, що робиться зараз”, – підкреслила Таїсія Кіріченко, ландшафтна дизайнерка з Одеси. 

Зазначимо, що восени активісти хочуть продовжувати роботу та озеленити всю територію парка біля пам’ятника. Зараз планується посадити живопліт навколо пам’ятника, а потім буде досаджуватися ще червоні, жовті та зелені дерева. 

Проєкт реалізується за фінансової підтримки небайдужих мешканців міста Болград.

Поділитись
Зараз читають