Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

В Болграді розписують відпрацьовані гільзи і продають через аукціон для збору коштів на дрони

28 Вересня 2023 13:55
Валерій Гайдаржи
В Болграді розписують відпрацьовані гільзи і продають через аукціон для збору коштів на дрони

Керівники образотворчих гуртків Болградського центру дитячої та юнацької творчості Тамара Чемшит та Аліна Швець приєдналися до нового виду волонтерської діяльності – розпису бойових гільз, які потім виставлять на благодійних аукціонах для збору коштів на дрон для ЗСУ. 

      Організатор цієї ідеї Оксана Кілафли, волонтерка, яка з початку війни допомагає нашим воїнам. Вона провела вже багато заходів на пітримку ЗСУ.

     “Кожен ранок, коли я встаю, я думаю, де ще взяти гроші на підтримку наших воїнів ЗСУ. Тому будь-яку ідею, яка може принести гроші, я намагаюсь реалізувати. Ідею з розпису гільз побачила в інтернеті, це вже поширено в Україні”, – розповіла “Махалі” Оксана Кілафли.

         Як розповіла волонтерка, гільзи для розпису привозять хлопці 88-го батальйону,  і про кожну з них можуть розказати історію: звідки вона, з якого напрямку, що було відпрацьовано з цієї гільзи. Кожна велика гільза розмальовується однією людиною на власний розсуд, тому вона має свій унікальний розпис.

     Вже є продажі. Першу велику гільзу продали на аукціоні за 5000 грн, також деякі гільзи були продані на аукціоні в місті Ізмаїл, і ще 14 штук поїхали на аукціон в Болгарію на кінофестиваль “ОКО”. Також Оксана повідомила, що аукціони будуть проводитись і в подальшому, тому всі охочі зможуть придбати таку гільзу. Дату аукціону Оксана Кілафли повідомить згодом.   

Нагадаємо, видання “Махала” разом з волонтеркою Оксаною Кілафли проводили акцію “Гаражний розпродаж”.

Поділитись
Зараз читають