Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

В Болграді презентували книгу про історію Болградської лікарні (відео)

02 Листопада 2023 12:00
Софія Чебан
В Болграді презентували книгу про історію Болградської лікарні (відео)

В перший день листопада в Боградській  центральній районній лікарні пройшла презентація книги “Минуле та сьогодення”. 

Для мене велика честь представити першу книгу про історію Болградської ЦРЛ. Цінність цієї книги в тому, що в ній багато говориться саме про колективи, які тут працювали багато років, а також про їх спогади. Дякую лікарям та завідуючим відділеннями, що зберегли архівні документи, фото та історії”,  – каже Петро Кірпік, автор книги та голова первинної профспілкової організації Болградської ЦРЛ.

Книга присвячена історії медицини Болградщини. Літопис охоплює дати та основні події, що відбувалися у сфері охорони здоровʼя Болградського району за період з початку середини XIX століття до теперішнього часу. Автор книги використав матеріали з особистого архіву Смирнової Надії Марківни – заступника головного лікаря Болградської ЦРЛ з лікувальної роботи, завідувача інформаційно-аналітичного відділу Болградської райлікарні, лікаря дерматовенеролога, якою, на жаль вже немає серед нас.

Книга розрахована на широке коло читачів. Вона буде цікава тим, кому дорога історія медицини нашого краю”, – каже автор. 

На презентації книги були присутні ветерани охорони здоров’я, завідуючі відділеннями, лікарні,  Болградський міський голова Сергій Димитрієв, головний лікар Болградского Центру  ПМСД Ігор Великсар, генеральний директор  КНП «Болградська ЦРБ» Віктор Дішлі та почесні гості.

Маємо надію, що книга буде випущена додатковим накладом  українською мовою.

Поділитись
Зараз читають