Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

В Білгород-Дністровському стався конфлікт між ТЦК та цивільними громадянами: реакція обласного керівництва

13 Липня 2024 10:42
Ганна Ковальова
В Білгород-Дністровському стався конфлікт між ТЦК та цивільними громадянами: реакція обласного керівництва

12 липня в одеських телеграм-каналах почало ширитися відео, на якому зафіксовано конфлікт біля Білгород-Дністровського районного ТЦК та СП. Починається відео з того, що жінка разом з чоловіком на інвалідному візку намагається зайти у двір ТЦК, однак людина у військовій формі виштовхує її, в результаті чого жінка падає. Чоловік на візку намагається її втримати, однак в нього це не виходить – і він падає разом з нею. Після цього відбувається “склейка” і на наступному кадрі зображено військовослужбовця в досить агресивному стані, який кричить нецензурні слова в бік цивільних. Про це повідомляє інтернет-видання “Махала”.

Інцидент прокоментували в Одеському обласному ТЦК та СП.

Там зазначили, що цей конфлікт стався 11 липня близько 18:00. До Білгород-Дністровського РТЦК та СП прибула група цивільних осіб (5 жінок та чоловік на інвалідному візку) з вимогами відпустити їх родича, який був доставлений до Білгород-Дністровського РТЦК та СП представниками Національної поліції України за порушення правил військового обліку, а саме: громадянин знаходився у розшуку у зв’язку з неприбуттям по повістці.

О 19:00 група цивільних громадян почала вимагати від добового наряду роти охорони ТЦК допустити їх на територію та викликати керівника. Військовослужбовці відмовили у перепустці на територію, посилаючись на Інструкцію про порядок здійснення перепускного режиму.

“На відмову про допуск на територію, жінки почали вимагати відпустити їх родича мотивуючи незаконним затриманням вищезазначеного громадянина. При цьому постійно провокували військовослужбовців роти охорони на протиправні дії відносно себе, ображали їх. Після особистої бесіди ТВО начальника Білгород-Дністровського РТЦК та СП з родичами громадянина, останньому була вручена повістка на прибуття до Білгород-Дністровського РТЦК та СП на іншу дату”, – прокоментували в ТЦК.

Там також відреагували на агресивну поведінку військовослужбовця стосовно людей.

“Щодо експресивної поведінки військовослужбовця роти охорони Білгород-Дністровського РТЦК та СП, яка зафіксована на камеру, повідомляємо, що наразі переважна кількість особового складу РТЦК та СП – це військовослужбовці, переведені з бойових підрозділів за станом здоров’я внаслідок важких поранень, та які часто знаходяться в процесі реабілітації та адаптації до несення служби в тилових підрозділах Збройних Сил України”, – зазначили в ТЦК.

Поділитись
Зараз читають