Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

В бібліотеці Болграда створюють платформу  для вивчення української мови

В бібліотеці Болграда створюють платформу  для вивчення української мови

Завтра, 7 жовтня, в  КЗ “Болградська централізована бібліотечна система” розпочинає роботу мовний клуб «Говоримо українською».

«Працівники бібліотеки розглядають мовний клуб, як  майданчик для навчання, обміну знань та культурної взаємодії. Створюють його з метою зближення людей різних мовних груп та віку. Головною місією клубу є заохочення до вивчення мови та культурних традицій. Цей проєкт дозволить його членам вивчати, поглиблювати та розділяти знання», – повідомила директорка КЗ “Болградська централізована бібліотечна система” Наталя Бараник.

Мовний клуб планує надати  учасникам широкий спектр активностей та заходів, щоб сприяти навчанню та культурному обміну.

Серед них:

Мовні уроки. Члени клубу можуть брати участь у мовних уроках та майстер-класах, які проводять носії мови та працівники бібліотеки. Це допоможе покращити свої навички у вивченні мови.

Культурні заходи. Мовний Клуб планує організовувати  культурні заходи, такі як виставки, кіносеанси, щоб учасники могли ще більш поринути у культуру нашої країни.

Обмін знаннями. Члени клубу можуть обмінюватися мовними та культурними знаннями, допомагаючи один одному вивчати  та розмовляти українською мовою, дізнаватися більше про культурні особливості.

Конференції та дискусії. Клуб планує організовувати  дискусії з актуальних тем, пов’язаних із метою впровадження мови у суспільстві.

Інклюзивність та різноманітність. Мовний Клуб запрошує всіх незалежно від рівня мовних навичок. Це місце, де кожен може навчитися та ділитися знаннями, і, таким чином, буде сприяти різноманітності та включенню.

Засідання клубу буде проводити щосуботи об 13.00 співпрацівниця закладу Розалія Миколаївна Дурадажи за адресою м. Болград, вул. пр. Соборний,137-139

Фото Валерія Гайдаржи

Поділитись
Зараз читають