Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

В БЕССАРАБІЮ ЗІ СТОЛИЦІ ПЕРЕЇХАЛИ ЖИТИ ХОМ’ЯКИ

05 Жовтня 2022 17:08
Ганна Ковальова
В БЕССАРАБІЮ ЗІ СТОЛИЦІ ПЕРЕЇХАЛИ ЖИТИ  ХОМ’ЯКИ

Столичний зоопарк випустив у вільну природу хом’яків. Тепер маленькі гризуни житимуть в природно-етнографічному парку “Тарутинський степ”. Про це повідомив Київський зоопарк на своїй сторінці у фейсбуці.

Як природоохоронна установа Київський зоопарк популяризує екологічний стиль існування, дбайливе ставлення до тварин та докладає максимум зусиль для збереження рідкісних видів.

Навіть у часи війни ми не припиняємо місію по збереженню та відтворенню біорізноманіття України. У партнерстві з Rewilding Ukraine наші науковці провели випуск хом’яків, які були народжені у зоопарку, в Природно-етнографічному парку Тарутинський степ – унікальному місці в Одеській області. Тут впроваджується програма по відновленню всіх степових видів, які колись були притаманні цілинним степам України. У степу вже живуть дикі кулани, а хом’яки, які були у минулому звичайним видом для степу, будуть відігравати значну роль у підтриманні екологічного балансу”, – йдеться в повідомленні.

Саме для таких проєктів по відновленню біорізноманіття, у зоопарку функціонує та втілюється Програма по розмноженню хом’яка звичайного.

Нещодавно “Махала” писала, що в парку “Тарутинський степ” спостерігається бебі-бум.

Поділитись
Зараз читають