Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

В АРЦИЗСЬКІЙ ГРОМАДІ РОЗПОЧАЛИ ПРОЦЕС ДЕРУСИФІКАЦІЇ: ЩО ПЕРЕЙМЕНУЮТЬ І ДЕМОНТУЮТЬ?

05 Червня 2022 12:00
Тетяна Терзі
В АРЦИЗСЬКІЙ ГРОМАДІ РОЗПОЧАЛИ ПРОЦЕС ДЕРУСИФІКАЦІЇ: ЩО ПЕРЕЙМЕНУЮТЬ І ДЕМОНТУЮТЬ?

Члени виконавчого комітету Арцизької міської ради під час чергового засідання 3 травня розглянули лист Болградської районної державної адміністрації та рекомендації від Уповноваженого із захисту державної мови щодо необхідності перейменування назв географічних об’єктів, об’єктів топоніміки населених пунктів, які пов’язані з державою-агресором чи історією російської імперії чи СРСР. Про це повідомляє прес-служба міськради.

Члени виконкому Арцизької міської ради прийняли рішенні про винесення на громадське обговорення питання щодо перейменування вулиць та провулків у населених пунктах Арцизької міської територіальної громади та демонтажу пам’ятників, розташованих на території Арцизької міської територіальної громади.

Громадське обговорення відбуватиметься у форматі засідання за круглим столом за участю представників засобів масової інформації та учасників, які виявили бажання взяти участь у громадському обговоренні.

Для того, аби взяти участь у громадському обговоренні, необхідно до 6 липня 2022 року включно на електронну адресу: press_arrada@ukr. net, надіслати пропозицію або зауваження.

Загалом планується перейменувати вулиці Гагарина, Горького, Карла Маркса, Рози Люксембург, Суворова, Чкалова, Чехова, Піонерську, Пушкіна, Першотравневу, Радянську, Кутузова, Пушкіна та іншф. Загалом у місті та селах, які входять до складу Арцизської громади, планується перейменувати 25 вулиць.

Також планується демонтувати чотри пам’ятника: Карлу Марксу в м.Арциз, князю   Дмітрію Донському та двом монахам: Ослябя та Пєрєсвету –  в м.Арциз, пам’ятник Карлу Марксу в с.Холмське.

Нагадаємо, з пам’ятником Марксу  в с.Холмське ще в 2016 році відбувся майже курйозний випадок – його без ніяких змін, якщо не вважати фарбування,  перейменували в Христо Ботєва, через декілька років Марксу-Ботєву відбили ніс.

Поділитись
Зараз читають