Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

В Арцизькій громаді за допомогу у благоустрої мешканці зможуть отримати грошову винагороду

15 Жовтня 2023 14:00
Олександра Сергєєва
В Арцизькій громаді за допомогу у благоустрої мешканці зможуть отримати грошову винагороду

За допомогу громаді мешканці будуть отримувати «токени», які потім можна буде обміняти на справжні гроші. Як саме це працює, розбиралася «Махала». 

В Арцизькій міській раді повідомили, що спонсорами проєкту виступив благодійний фонд «Молода громада» та їх міжнародні партнери. 

Мешканці самі будуть обирати, куди саме наразі потрібно залучити інвестиції – у благоустрій, систему охорони здоров’я чи благодійність. Отже, право розпоряджатися грошима донора на конкретну суму буде передаватись мешканцям за допомогою РВ-токенів.

Схема дуже проста: мешканець, який надав необхідну допомогу і зафіксував це в Арцизькій міській раді, отримає за це РВ-токени. Кожен з отриманих токенів дорівнює 50 гривням. 

Хто більше корисного зробить для громади, той отримає більше токенів і відповідно розпоряджається більшою сумою при голосуванні за місцеві проєкти. Саме для цього й потрібні РВ-токени. 

Отримати токени можна за допомогу у благоустрої міста, донорство крові та допомогу ЗСУ.

Наприклад, в рамках благоустрою можна принести саджанець, укласти плитку, прибрати територію або посадити дерево. 

За 1 саджанець можна отримати 1-2 токени, в залежності від типу дерева, за 3 кущі троянди можна отримати 1 токен, за укладання плитки – від 1 до 2 токенів в залежності від площі укладання. За прибирання та посадку дерев – 1 токен. 

За донорство крові можна отримати 3 токени, а за встановлення на своєму підприємстві скриньки для збору коштів, або закриття запиту від військових – від 1 до 2 токенів.

Головне фото демонстративне

Поділитись
Зараз читають