Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

В Арцизькій громаді розповіли про програми підтримки сімей військових та які соціальні проєкти ще планують втілити  

13 Серпня 2024 15:45
Олександра Сергєєва
В Арцизькій громаді розповіли про програми підтримки сімей військових та які соціальні проєкти ще планують втілити  

Сьогодні, 13 серпня, в Арцизькій міській раді відбулася зустріч керівництва громади з родинами військових, під час якої було обговорено низку важливих питань, а також присутнім розповіли, на яку підтримку від міської ради вони можуть розраховувати. Про це повідомив очільник громади Сергій Парпуланський.

Наразі в Арцизькій громаді діють наступні програми підтримки родин загиблих, перебуваючих в полоні та безвісти зниклих воїнів:

  1. Одноразова допомога на поховання у розмірі 20 тис. грн, одноразова допомога сім’ям загиблого у розмірі 50 тис. грн, яка  рівними частинами розподіляється між всіма членами 1 ступеня споріднення та щорічні програми матеріальної допомоги дітям загиблого (10 тис. грн на кожну дитину) та компенсація послуг водопостачання у розмірі 1 тис. грн. 
  2. Забезпечення дровами. До початку паливного сезону планується забезпечити всі сім’ї військових, які мають потребу, дровами  по 2 куб. кожній родині.
  3. Забезпечення житлом. Військові, у яких відсутнє житло або недостатня житлова площа, повинні стати на квартирний облік, аби громада мала змогу підтримати їх або допомогти отримати підтримку від держави.
  4. Земельні питання. Програмою передбачено виділення кожному захиснику громади земельної ділянки. Проте, оскільки земельні реєстри у воєнний час закриті, наразі триває формування бази даних військових, а також членів родин військових, які не мають земельної ділянки.
  5. Безкоштовне харчування дітей в закладах освіти. Для отримання цієї пільги необхідно звернутися до керівника закладу освіти чи класного керівника або вихователя. 

Крім того, для підтримки, допомоги та розв’язання актуальних проблем у громаді розпочав роботу спеціаліст по роботі з ветеранами та їх родинами.

Також під час зустрічі було обговорено три соціальних проєкти, а саме:

1.  Ветеранський простір, який працюватиме на базі міської бібліотеки. Там надаватимуть юридичну й психологічну допомогу. 

2.  Алея магнолій – проєкт був ініційований дружиною загиблого захисника Сергія Нурісламова. Суть полягає у тому, аби висадити алею магнолій або сакур в мікрорайоні на початку алеї Кохання – улюбленому місці її загиблого чоловіка. 

3.  Алея Слави.

Проєкт меморіалу пам’яті за загиблими воїнами, який планується розташувати у правому крилі Соборної площі, був розроблений майже рік тому, проте досі не реалізований через нестачу коштів. 

Громада планує долучити інвесторів до створення Алеї, а поки їх немає, вирішено встановити пам’ятні меморіальні дошки в Алеї магнолій. 

Поділитись
Зараз читають