Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

В Арцизькій громаді продовжують роботу з регуляції чисельності безпритульних тварин 

06 Червня 2024 09:55
Анатолій Стоянов
В Арцизькій громаді продовжують роботу з регуляції чисельності безпритульних тварин 

В рамках реалізації Програми з регулювання чисельності безпритульних тварин, яка була прийнята ще до війни, Арцизька міська рада оголосила тендер з пошуку організації, яка зможе забезпечити тимчасову ізоляцію безпритульних тварин на період їх стерилізації та післяопераційного періоду. Про це “Махала” дізналася з сайту Прозорро.

Два рази Арцизька міська рада вдало проводила подібні тендери, однак цього разу все виявилося не так просто – підрядника шукали з початку квітня, чотири тендери було відмінено через відсутність учасників торгів. Лише з п’ятої спроби організація “ЗООКОНТРОЛЬ“, яка виконувала попередні ідентичні замовлення, взяла участь у торгах та виграла їх. 

Згідно з тендером, фахівці організації мають до 15 вересня поточного року щепити проти сказу і провести біостерилізацію 85 собак.

У вартість послуг також входить вилов безпритульних тварин, їх транспортування, проведення ветеринарної обробки, щодобовий огляд, післяопераційне утримання строком до 5 діб, забезпечення кормами, водою.

Відловлені тварини будуть знаходитись під наглядом ветеринарного лікаря до повернення тварин на місце вилову. Перед поверненням тварин на вулиці, їм встановлять чіпи, повісять бірку та зареєструють в базі, аби вчасно проводити щорічне щеплення від сказу. 

На реалізацію програми з місцевого бюджету виділено 300 тисяч гривень. 

Поділитись
Зараз читають