Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

В Арцизькій громаді повним ходом триває будівництво нової станції локальної очистки води 

26 Травня 2024 12:16
Олександра Сергєєва
В Арцизькій громаді повним ходом триває будівництво нової станції локальної очистки води 

Це буде вже п’ятий бювет, встановлений в населених пунктах громади. Про це розповів міський голова Сергій Парпуланський. 

Сьогодні станція локальної очистки води будується  в найвіддаленішому та найбільшому за кількістю населення селі громади – Холмське. Скоро мешканці Холмського та найближчих до нього сіл зможуть набирати з бювету якісну та чисту воду. 

Нагадаємо, перший бювет з’явився у мікрорайоні Арциз-2 у березні 2023 року. Його громада отримала у подарунок від «Єврейської релігійної громади Києва».

У селах громади, вже за кошти місцевого бюджету, станції почали з’являтися з серпня 2023 року. Першу станцію було відкрито у селі Делень, а через тиждень таку саму станцію відкрили у селі Главані. Після цього ще одну станцію відкрили у селі Нова Іванівка.

Після встановлення станцій фахівці проаналізували загальний об’єм споживаної води та дійшли висновку, що станції мають попит. Тому анонсували відкриття ще двох станцій, які мають відбутися у цьому році – у селах Холмське та Задунаївка. Мешканці Холмського з нетерпінням чекають на відкриття і воно відбудеться дуже скоро, адже будівництво йде досить швидко. 

Поділитись
Зараз читають