Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

В Арцизькій громаді планують запровадити новий вид допомоги родинам полеглих військових: на що даватимуть кошти

26 Березня 2024 12:15
Ганна Ковальова
В Арцизькій громаді планують запровадити новий вид допомоги родинам полеглих військових: на що даватимуть кошти

Вчора, 25 березня, під час чергової апаратної наради Арцизький міський голова Сергій Парпуланський ініціював розгляд питання щодо розроблення механізму компенсації витрат родинам загиблих Героїв на встановлення пам’ятників. Про це повідомив міський голова Сергій Парпуланський.

Наразі подібний вид допомоги не є дуже популярним в Україні. Лише декілька громад країни виділяє родинам кошти на встановлення пам’ятників. Суми дуже різняться: десь громада покриває 40% від вартості, десь дає 20 тисяч, а десь і 35. 

Міський голова Арциза надав доручення спеціалістам міської ради щодо детальнішого вивчення питання з подальшою розробкою алгоритму, за яким сім’я загиблого Героя зможе отримати такий вид матеріальної допомоги. Про яку суму буде йти мова, поки передбачити неможливо. 

Зазначимо, на території Бессарабії це перша громада, яка почала працювати у цьому напрямку. Можливо це стане гарним прикладом для інших громад Одещини. 

Нагадаємо, на минулій сесії депутати Арцизької міської ради ввели до штатного розкладу Відділу соціального захисту населення одну одиницю: «Головний спеціаліст по роботі з ветеранами». Ця людина займатиметься вирішенням проблем військовослужбовців та їхніх родин.

Поділитись
Зараз читають