Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

В Арцизькій громаді планують сортувати сміття: реакція людей

30 Червня 2023 15:10
Ганна Ковальова
В Арцизькій громаді планують сортувати сміття: реакція людей

В Арцизькій громаді працюють над реалізацією проєкту з сортування сміття. Про це повідомив очільник громади Сергій Парпуланський у своєму фейсбуці.

В житлових масивах міста влада планує встановити спеціальні контейнери для збору пластику. При наповненні контейнерів комунальні служби будуть збирати їх спеціальною машиною та вивозити на склад. Там сировину пресуватимуть, аби в майбутньому здати її підприємствам на вторинну переробку. Таким чином громада планує заробити трішки грошей та значно покращити екологічну ситуацію, адже пластик є одним з найзапекліших ворогів природи.

“Це пілотний проєкт, який розробляємо та плануємо втілити в нашій громаді спільно з ГО «ЕКО – НОВАЦІЇ». Наразі проєкт подано до участі в міжнародних грантових конкурсах. Дуже сподіваємося на підтримку в реалізації цієї ідеї”, – розповів Сергій Парпуланський.

Він також зазначив, що йому цікаво почути думки мешканців Арцизької громади стосовно проєкту в цілому та пропозиції стосовно розташування майбутніх точок сортування у коментарях. Відповіді користувачів не змусили на себе чекати. Переважна більшість сприйняла цю новину позитивно.

На наступному тижні активісти Арциза перейматимуть досвід з сортування сміття в місті Ізмаїл, де подібний проєкт успішно реалізується вже декілька років. Також протягом останніх років сортують сміття й в Болграді. А на початку цього року в громаді зʼявилося своє обладнання для пресування пластику.

Головне фото демонстративне

Поділитись
Зараз читають