Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

В Арцизькій громаді намагаються зберегти 204 бригаду швидкої медичної допомоги в селі Нова Іванівка: що стоїть на заваді

06 Вересня 2024 10:15
Тетяна Терзі
В Арцизькій громаді намагаються зберегти 204 бригаду швидкої медичної допомоги в селі Нова Іванівка: що стоїть на заваді

Постійна комісія Одеської обласної ради з питань охорони здоров’я розглянула колективне звернення депутатів Арцизької міської ради щодо збереження  204 бригади швидкої медичної допомоги, яка базується в селі Нова Іванівка. Про це повідомляє видання «Махала» з посиланням на депутата обласної ради Олега Капсамуна.

Депутати Арцизької міської ради занепокоєні через можливе закриття пункту базування 204 бригади швидкої медичної допомоги, через що жителі сіл Нова Іванівка, Делень, Новоселівка, Главані, Задунаївка можуть залишитися без екстреної медичної допомоги.

Так, депутат Арцизької міської ради Степан Іванов, який також відвідав засідання постійної комісії, наголосив, що якщо станція екстреної медичної допомоги буде знаходитися в іншому місці, то дістатися за 20 хвилин до цих населених пунктів, як того вимагає медична реформа, буде неможливо через незадовільний стан доріг.

«В умовах бездоріжжя найменший час для подолання цих відстаней буде із села Нова Іванівка. А до вирішення кадрових питань, які зіграли вирішальну роль у зупинці роботи швидкої у с. Нова Іванівка, необхідно підходити гуртом. Зі свого боку Арцизька громада готова сприяти у вирішенні деяких питань соціально – побутового характеру спеціалізованих кадрів, зокрема, майбутніх фельдшерів», – повідомив Степан Іванов.

Нагадаємо, в травні 2024 року староста села Нова Іванівка Сергій Стаматов повідомив виданню «Махала», що 204-а бригада швидкої допомоги на грані припинення роботи через брак професійних кадрів.

Питання роботи бригади швидкої допомоги все ще залишається відкритим.  Члени профільної комісії Одеської обласної ради не прийняли рішення, а запропонували повернутися до питання відновлення роботи «екстренки» у селі Нова Іванівка на наступному засіданні комісії із залученням зацікавлених та уповноважених осіб, зокрема, планується запросити Арцизького міського голову Сергія Парпуланського та генеральну директорку Одеського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Світлану Ізосімову.

Поділитись
Зараз читають