Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

В Арцизі  вихованці театрального класу при школі мистецтв успішно здали іспит

27 Травня 2023 16:00
Софія Чебан
В Арцизі  вихованці театрального класу при школі мистецтв успішно здали іспит

В комунальному закладі «Арцизька школа мистецтв» півроку успішно працює театральний клас. Це не просто гурток, це справжня театральна освіта під керівництвом професійного актора.

 В січні цього року на базі школи мистецтв відкрили клас театру, бо в Арцизі з’явився спеціаліст з цього профілю Дмитро Павлов. Він закінчив театральне училище та має поглиблену вищу акторську та режисерську освіту, яку здобув у Київському національному університеті театру, кiно і телебачення імені І. Карпенка-Карого. До війни Дмитро Олексійович працював в Одеському театрі ляльок, але повернувся додому в Арциз.

«Це для нас експеримент, але поки все йде добре. Ми зробили прослуховування, відібрали десять здібних дітей та почали заняття», – розповідає «Махалі» директорка КЗ «Арцизька школа мистецтв» Олена Горобей.

Школа створила необхідні умови для занять дітей, які в театральному класі вивчають декілька предметів: «Театральне мистецтво», «Сценічне мовлення», «Сольний спів», «Ритміка». Саме з цих предметів й пройшов контрольний захід, а просто кажучи – іспит. 

Не дивлячись на те, що діти відвідують уроки з театрального мистецтва всього декілька місяців, вони вже були задіяні в заходах школи мистецтв.

«До дня народження Тараса Шевченко ми робили великий театралізований захід, в кому брали участь в якості читців багато наших учнів», – розповідає Олена Горобей. 

Цей захід мав успіх, тому його проводили в Арцизьскій арт-галереї двічі. Враховуючи заняття в класі, а також публічні виступи, учні театрального класу  успішно склали іспит. Продемонстрували навички з акторської майстерності, сценічної мови, сольного співу та ритміки. 

На думку директорки закладу, ця система навчання та підготовки дітей в театральному жанрі відповідає навчальним програмам, які мають опанувати починаючі актори. 

Фото КЗ «Арцизька школа мистецтв»

Поділитись
Зараз читають