Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

В Арцизі відсьогодні запрацювала станція локальної очистки води: де саме?

10 Березня 2023 14:34
Ганна Ковальова
В Арцизі відсьогодні запрацювала станція локальної очистки води: де саме?

Сьогодні, 10 березня, в мікрорайоні Арциз-2 введено в експлуатацію нову станцію локальної очистки води, яка надійшла в громаду в якості гуманітарної допомоги. Про це повідомив очільник міста Сергій Парпуланський.

Проведені аналізи показали високу якість води. Тому від сьогодні бювет працюватиме у цілодобовому режимі, а мешканці містечка зможуть безкоштовно скористатися його послугами”, – розповів Сергій Парпуланський.

Зазначимо, що рішення щодо можливості безоплатного користування водою в бюветі було ухвалено на минулій сесії міської ради. Депутати вирішили, що вода буде безкоштовною для всіх жителів громади лише на період дії воєнного стану в Україні. Потім це рішення буде переглянуто.

Завдання цього фільтру – видаляти із води шкідливі домішки.  Він очищує 200 літрів на годину.

Сергій Парпуланський попередив, що благоустрій прилеглої території ще триває.

Нагадаємо, Арцизька громада отримала цей фільтр для очищення води від «Єврейської релігійної громади Києва». Також фільтр потужністю очищення 1000 літрів на годину отримала Болградська громада. Минулого тижня в місті відбулось відкриття бювету, який встановили біля Центральної районної лікарні. Мешканці Болграда користуються їм безкоштовно.

Ганна Ковальова

фото Сергія Парпуланського

Поділитись
Зараз читають