Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

В Арцизі створюють штучний бар’єр, щоб захиститися від сміття

01 Червня 2023 10:55
Тетяна Терзі
В Арцизі створюють штучний бар’єр, щоб захиститися від сміття

В Арцизі створять штучний захисний бар’єр у вигляді траншеї і валу вздовж під’їзної дороги до сміттєзвалища. Це має привести полігон до належного стану.

Голова Арцизької громади Сергій Парпуланський визнає, що впорядкування міського сміттєзвалища завжди залишалося на задвірках уваги. Все це призвело до збільшення сміття, яке навіть не довозять до полігону.

«Маємо зараз таку картину, коли люди лінуються навіть нормально заїхати до полігону, і скидають сміття обабіч дороги. Не говорячи вже про екологічну катастрофу, яка розвивається у нас прямо перед носом», – прокоментував він проблему.

В громаді визнали, що не можна більше не помічати цього, бо ситуація все більше ускладнюється. Тому навколо полігону зроблять захисний бар’єр у вигляді траншеї. Роботи вже ведуться.

Після їх завершення, за словами Сергія Парпуланського, вздовж рову будуть висаджені кущі гледичії. Ця непримхлива рослина добре приживається в посушливому кліматі півдня Одещини, і зможе затримувати сміття.

«Це дасть нам змогу попередити рознесення вітром побутових відходів та вирішить проблему хаотичного скидання сміття», – розповів голова громади.

Наступним заходом стане облаштування єдиного в’їзду на полігон. 

Поділитись
Зараз читають