Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

В Арцизі створюють перший в Бессарабії «Освітній парк» 

11 Квітня 2023 15:16
Ганна Ковальова
В Арцизі створюють перший в Бессарабії «Освітній парк» 

Відділ освіти, молоді та спорту Арцизької міської ради подав заявку на участь у конкурсі з озеленення територій громади “Green екопростір”, який міська рада анонсувала на початку березня 2023 року, та вже розпочав втілення своєї ідеї. 

Начальник відділу Людмила Жосан розповіла, що для благоустрою вони обрали територію навпроти робочого місця. 

«Ідей у нас багато, але для того, щоб зробити все правильно (підібрати дерева по сусідству, правильно їх посадити, вибрати пристосовані до нашого клімату сорти тощо) звернулися за допомогою до спеціаліста з багаторічним досвідом, ландшафтного дизайнера – Анатолія Колосова. Ми створили візуалізацію майбутнього парку, яку після консультацій і в процесі роботи ще коригуємо», – повідомила  Людмила Жосан в “Фейсбук”.

В центрі майбутнього парку посадили перше дерево, яке стане основою рослинної композиції. Це кедр атласький, який в Арциз привезли з Італії. 

На думку авторів ідеї дерево має символічне значення. 

«Це дуже рідкісна та красива рослина. Вона прекрасно переносить жару та посуху. В умовах Арцизу кедр добре себе показує та гарно росте. Це, так би мовити, центральне, священне дерево. Маю надію, що скоро його оточать хороводом друзі та подруги у вигляді інших прекрасних дерев. Це буде серце майбутнього парку», – розповідає Анатолій Колосов.

Також в парку планують висадити «іменні» дерева. Тобто якщо людина чи організація хочуть подарувати рослину, дерево, то вони можуть зазначити це на спеціальній табличці.

Серафим Савченко 
Фото Людмили Жосан

Поділитись
Зараз читають