Інтернет-видання Бессарабії
Пошук
<a href=Уродженка Болграда стала Місс Одеса: від звичайної дівчини до волонтерки та представниці України на міжнародному конкурсі краси" class="info-block__thumbnail">

Уродженка міста Болград Марія Желяскова здобула перемогу в конкурсі краси та стала Місс Одеса Worldwide-2024. Про це повідомляє інтернет-видання “Махала”.

Конкурс краси відбувся 7 червня в одеських Садах перемоги. За звання найкрасивішої одеситки боролися 16 жінок, однак перемогу здобула саме Марія Желяскова. В жовтні вона представить Україну на міжнародному конкурсі краси у столиці Кореї в Сеулі.

Цьогорічній Місс Одеса Worldwide – 23 роки. Вона з міста Болград. Після закінчення Болградської школи №2 Марія вступила до Міжнародного гуманітарного університету в Одесі за спеціальністю диктор-телеведуча. До початку повномасштабного вторгнення дівчина вже встигла спробувати себе в омріяній професії, танцях, моделінгу. Марія навіть створила власний бренд одягу, однак потім розпочалася повномасштабна війна.

“Мене цікавить все що повʼязане зі світом мистецтва, кінематографа та телебачення. Я пробувала себе всюди: професійні танці, модель на показах українських дизайнерів, свій бренд одягу і навіть свій показ… Я дуже захоплювалась всім чим займалась… А потім прийшла війна… І саме моделінг допоміг мені знайти роботу за кордоном…”, – розповіла про себе Марія.

В Туреччині, де сьогодні вимушено проживає Марія, дівчина співпрацює з відомими брендами одягу та косметики. Окрім цього вона веде активну волонтерську діяльність.

“Вже багато років я займаюсь благодійністю, ще вдома я допомагала людям і тваринам. З початком повномасштабного вторгнення я намагаюсь бути максимально корисною для своєї країни. Я волонтер на благодійних заходах, разом з Istanbul-for-ukraine (благодійна організація з допомоги українцям в Туреччині, – авт.) ми збираємо кошти на медичну допомогу захисникам та постраждалим дітям України”, – поділилася Марія.

Окрім цього дівчина розпочала свій власний благодійний проєкт «У світу жіноче обличчя», який спрямований на допомогу жінкам, які стали жертвами домашнього насилля.

“Я хочу, щоб жінки, не залежно від національності та релігійних переконань були впевнені, що про них подбають, що їх права будуть захищені! Що тема домашнього насильства вийде на рівень обговорення і вирішення, а не замовчування та ігнорування! Для мене це не просто проєкт – це справа життя, мого життя, мого скаліченого дитинства… Я хочу, щоб про цей проєкт почули у всьому світі, саме тому мені вкрай важлива ця перемога!” – поділилася Міс Одеса-2024.

Фото з особистої сторінки Марії в Інстаграмі

Поділитись
Зараз читають