Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

Уродженець Болградського району нагороджений медаллю посмертно: нагороду отримав батько

22 Грудня 2023 19:47
Тетяна Терзі
Уродженець Болградського району нагороджений медаллю посмертно: нагороду отримав батько

Указом Президента України №436/2023  Вейцман Родіон Миколайович, уродженець с. Калачівка Тарутинської громади, за особисту мужність, самовіддане виконання військового обов’язку нагороджений медаллю “Захиснику Вітчизни”(посмертно).

Медаль батькові Родіона, Вейцману Миколі Степановичу вручив начальник другого відділу Болградського районного територіального центру та соціальної підтримки, підполковник Новіков Владислав Валерійович. Це відбулося під час сесії Тарутинської селищної ради 22 грудня.

Родіон Вейцман народився в с.Калачівка Тарутинської громади 21 жовтня 2000 року. В 2009 році родини переїхала до с.Калчева Василівської громади Болградського району. Родіон навчався у Калчевській школі, яку закінчив з золотою медаллю. Після школи здобув вищу освіту в Одеському політехнічному університеті, який також закінчив з відзнакою.

Коли росіяни розпочали повномасштабне вторгнення, Родіон не зміг залишатися в стороні. І вже 1 березня 2022 року хлопець добровільно вступив до лав Збройних сил України.

Солдат Родіон Вейцман гідно ніс службу та був старшим стрільцем 2-го механізованого відділення військової частини А 4053.

30 червня під час виконання бойового завдання з виявлення та знищення противника в місті Лисичанськ Сєвєродонецького району Луганської області, Родіон потрапив під ворожий обстріл й отримав поранення несумісні з життям. Йому був лише 21 рік.

Родіона поховали з військовими почестями 13 липня 2022 року на місцевому кладовищі в селі Калчева.

Поділитись
Зараз читають