Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

Уродженець Болграда здобув перемогу на Чемпіонаті України з пляжної боротьби

24 Травня 2023 14:31
Софія Чебан
Уродженець Болграда здобув перемогу на Чемпіонаті України з пляжної боротьби

В місті Рівне пройшов Чемпіонат України з пляжної боротьби серед кадетів 2006-2007 років народження. Вихованець Болградської спортивної школи Володимир Ромащенко не тільки посів перше місце, але й отримав квиток на участь у Чемпіонаті Європи.

Володимир – вихованець Центру фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» Болградської міської ради. Наставником юного спортсмена є заслужений тренер України Семен Васильович Терзі.

«Хлопець дуже здібний. Він має всі шанси поборотися за призове місце на чемпіонаті Європи. Має хороший характер з чудовими рисами і як спортсмен, і як людина. Багато добрих слів можу сказати про цього юнака» – каже Семен Терзі.

В Рівному такий чемпіонат проводиться вперше, в ньому взяли участь 170 спортсменів з 13 областей країни.

Наш чемпіон посів перше місце у ваговій категорії 55 кілограмів. Ця перемога дала можливість Володимиру взяти участь престижному чемпіонаті Європи, але є одне АЛЕ. Якщо в цьому чемпіонаті візьмуть участь спортсмени із Росії, то українська збірна відмовиться від змагань. Українці не виходять на один майданчик разом зі спортсменами з країни-агресорки.

Зараз хлопець перебуває у столичній спортивній школі-інтернаті імені Піддубного, де ретельно готується до майбутнього чемпіонату, який пройде через місяць у Франції. 

“Ми повинні старатися та вкладати сили у юних спортсменів. Це престиж нашого міста та нашої країни, особливо зараз. Мені дуже хотілось би, щоб Володя мав шанс спробувати свої сили у Європі, це високий рівень, це сильні суперники” – каже тренер.

Поділитись
Зараз читають