Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

Укриття в Табаках готове на 70 відсотків: староста села

29 Березня 2024 15:00
Тетяна Терзі
Укриття в Табаках готове на 70 відсотків: староста села

В Болградській громаді розпочався процесс звітування старост перед мешканцями сіл за 2023 рік. Першим свій звіт представив староста села Табаки Володимир Терзі. Про це повідомляє «Махала» з посиланням на Болградську міську раду.

Одне з важливих питань життєдіяльності села – це будівництво укриття в селі Табаки. Через його відсутність с початком повномасштабного вторгнення учні місцевого ліцею та дитячого садка навчаються онлайн, що є великою проблемою для дітей та їх батьків.

Будівництво укриття розпочалося в минулому році. На це з місцевого бюджету виділили 9 млн грн. Але роботи просуваються дуже повільно, хоча за договором з підрядником мали б вже завершитися.

Під час звіту староста села підтвердив, що будівництво укриття триває, і  воно готове майже на 70 відсотків.

«Зараз тривають штукатурні роботи, зроблені підготовчі роботи для подальшого встановлення систем вентиляції та каналізації та інше», – повідомив староста.

Директор ліцею Григорій Маргарит виразив сподівання, що з початком нового навчального року Табаківський ліцей та дитячий садок, нарешті, запрацюють в очному режимі.

Нагадаємо, видання «Махала» відвідала будівництво в січні 2024 року. В той час там тільки зробили перекриття і також мова йшла про облаштування вентиляції, каналізації тощо. Видання звернулося до Болградського міського голови, щоб дізнатися, коли завершиться будівництво. Але він не зміг про це повідомити.

До відома, підрядною організацією, яка будує укриття є «ВАСОЛЬБУДСТРОЙ», керівник якого підозрюється у привласненні бюджетних коштів.

Фото видання станом на січень 2024 року.

Поділитись
Зараз читають