Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

Українцям піднімуть мінімальну зарплату: коли і на скільки

29 Серпня 2023 12:12
Олександра Сергєєва
Українцям піднімуть мінімальну зарплату: коли і на скільки

Зараз мінімальна заробітна плата в Україні складає 6 700 гривень. Про наступне підвищення мінімальної зарплатні стало відомо з власних джерел виданню OBOZREVATEL. 

Так, з’явилась інформація, що мінімальна зарплата вже з 1 січня 2024 року буде збільшена з 6,7 тисячі до 7,1 тисячі грн. Найближчим часом департаментам фінансів місцевих органів влади буде розіслано лист від Мінфіна з таким розпорядженням. 

Зазначається, що у 2025-му мінімальну зарплату підвищать до 8370 грн, а 2026-му – до 8956 грн.

Експертка  з питань соціальної економіки та старша наукова співробітниця Інституту демографії та соцдосліджень при НАН України Людмила Черенько зазначає, що у першому півріччі 2024-го року уряд фактично планує “заморозити” ту ситуацію, яка є зараз.

“Це ретрансляція тієї ситуації, яка є зараз, із коригуванням на рівень інфляції. Зараз уже добігає кінця процес розробки державного бюджету, і очевидно, що на перше півріччя 2024-го планують ретранслювати ту ситуацію, яка є зараз”, – розповідає Черенько.

За її словами, після закінчення воєнного стану низькі зарплати можуть змусити українців виїжджати на роботу за кордон. Вже зараз в Україні спостерігається дефіцит робочих рук.

Поділитись
Зараз читають