Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

ПЕС ПАТРОН СТАВ ГЕРОЄМ МУЛЬТСЕРІАЛУ: ПРО ЩО ЙДЕТЬСЯ В ПЕРШІЙ СЕРІЇ (ВІДЕО)

10 Січня 2023 13:00
Ганна Ковальова
ПЕС ПАТРОН СТАВ ГЕРОЄМ МУЛЬТСЕРІАЛУ: ПРО ЩО ЙДЕТЬСЯ В ПЕРШІЙ СЕРІЇ (ВІДЕО)

Чотирилапий улюбленець всіх дітей України пес Патрон став героєм однойменного пригодницького мультсеріалу. Про це повідомила у своєму Фейсбуці Державна служба з надзвичайних ситуацій.

Перша серія називається “Зруйнований міст” і в ній пес Патрон розповідає своєму другу коту Тому про свій робочий день.

“Патрон отримав повідомлення про зруйнований міст та небезпечну знахідку у річці – отже, має діяти і рятувати ситуацію”, – пояснили рятувальники.

Проєкт реалізується Дитячим фондом ООН Unicef Ukraine за підтримки USAID Ukraine – USAID Україна.

Перший епізод вже доступний для перегляду.

Як відомо, пес Патрон (порода джек-рассел-тер’єр) є талісманом Державної служби України з надзвичайних ситуацій. Він став відомим після початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну. Пес допомогає рятувальникам у розмінуванні територій, які звільнені від російських окупантів.

Також Патрон відзначений державною нагородою. 8 травня президент Володимир Зеленський вручив державні нагороди українськими саперам, які на сьогодні розміновують раніше окуповані рф території. Нагороду від президента також отримав легендарний розмінувальник – пес Патрон. Нагороду «За віддану службу» Володимир Зеленський вручив власнику собаки Михайлу Ільєву. Рятувальник також отримав нагороду від президента за мужність 3-го ступеня.

Поділитись
Зараз читають